Sådan foregår et faldskærmsudspring

Hvad er et solo faldskærmsudspring

Teorikursus
Praktiske øvelser
Flyvetur op
Hop ud af flyver
Flyvning i faldskærm
Landing

Leder du efter tandemspring?

Et solo faldskærmsudspring er kendetegnet ved, at du selv hopper af flyveren, styrer og lander din fald­skærm. Modsat et tandemspring, hvor en tandemmaster klarer det hele.
Har du valgt at tage et solo fald­skærmsudspring, skal du vælge imellem de 2 typer af solospring / uddannelsesforløb: AFF eller Staticline.

Begge typer / uddannelser starter med, at du møder op i en fald­skærmsklub, typisk den som ligger nærmest din bopæl, se kortet over de danske springpladser.

Her påbegynder du dit teoriforløb, hvor du sammen med andre elever introduceres til faldskærmssporten. Hvor du grundigt forklares hvordan springet foretages, og hvordan du styrer din faldskærm, så du sikkert kan lande igen.

Inden du kommer op i flyveren, så vil der være grundige praktiske øvel­ser, så du ”klædes” helt på. Så din første faldskærmsoplevelse bliver helt fantastisk, og et minde for res­ten af dit liv.

Når du har gennemgået din fald­ skærmsuddannelse, så modtager du dit unikke faldskærmscertifikat. Nu kan du for alvor uddanne dig inden for DFU’s discipliner, se hvilke discipliner du kan uddannes inden for her.

Det betyder derfor også, at når du har fået dit certifikat og er medlem af DFU, så kan du frit springe på alle DFU’s springpladser og se de skøn­ne perler og afkroge af Danmark og resten af verden.

 

 

 

 

Solo Faldskærmsspring - AFF

 

 

AFF fakta:

4.000 meter
Fuld højde og frit fald fra start
Du trækker selv skærmen
2 instruktører med i frit fald
Grundigere og dyrere opstart

AFF står for Accelereret Frit Fald og betyder, at din faldskærmsuddannelse foregår i fuldt frit fald efter, at du har foretaget et introduktionsspring (staticlinespring).

AFF uddannelsen består af i alt 8 levels med flere forskellige øvelser undervejs. De fleste af øvelserne foregår i fritfald, hvor der er 2 og senere 1 instruktør, der følger med dig i selve springet. De fleste gennemfører og består alle øvelser og levels i løbet af 10-15 spring.

Man får altid en indledende instruktion (briefing) forud for hvert level og spring samt en efterfølgende tilbagemelding (debriefing).

Det er specialuddannede AFF instruktører i DFU, som må udføre AFF spring i klubberne.

Du har igennem denne fritfaldsuddannelse mulighed for at komprimere og kombinere øvelser, og dermed hurtigere nærme dig det endelige faldskærmscertifikat.

For at opnå faldskærmscertifikat kræves minimum 40 gennemførte spring, pakkecertifikat samt et antal prøver både i fritfald, skærmflyvning og reglerne for faldskærmsspring.