Er du klar til at gå solo?

Solokursus & spring

Efter teoriforløbet, praktiske øvelser på jorden og en skriftlig prøve, er du klar til at springe selv.

Springet foregår fra 1.000 meters højde og ved hjælp af en staticline, som er fastgjort i flyet, åbnes faldskærmen automatisk ved afhoppet.

I flyet sørger instruktøren for at dirigere flyet, via piloten, hen til udhopspunktet, åbner døren, hjælper dig ud under vingen, og giver dig et "spring nu" tegn.

Herefter skal du selv gøre resten: springe af, kontrollere din faldskærm, styre skærmen hen til landingspunktet. Mens du hænger i faldskærmen, vil du modtage hjælp til styringen af faldskærmen via en radio, som en instruktør, fra jorden taler i og hjælpe til, at du lander blødt og fint op imod vinden. At lande i en faldskærm er stort set som at hoppe ned fra en stol eller et bord. Når første spring er i hus, venter der en lang række af spændende øvelser som bringer dig frem til faldskærmscertifikatet.

AFF uddannelse

AFF står for Acceleret Frit Fald og betyder at din faldskærmsuddannelse foregår i fuldt frit fald efter at du har foretaget et introduktionsspring (solospring) i en af klubberne i Danmark.

Uddannelsen består af i alt 8 levels med flere forskellige øvelser undervejs. De fleste af øvelserne foregår i fritfald, hvor der er 1 eller 2 instruktører, der følger med dig i selve springet. De fleste gennemfører og består alle øvelser og levels i løbet af 10-15 spring. Man får altid en indledende instruktion (briefing) forud for hvert level og spring samt en efterfølgende tilbagemelding (debriefing). Nogle gange er der behov for at gennemføre et level igennem et par spring førend det kan godkendes, og man kan gå videre til næste step. Det er special uddannede instruktører i DFU som må udføre AFF spring i klubberne.

Du har igennem denne fritfalds-uddannelse mulighed for at komprimere og kombinere øvelser og hurtigere nærme dig det endelige faldskærmscertifikat. For at opnå faldskærmscertifikat kræves dog minimum 40 gennemførte spring, pakkecertifikat samt et antal prøver både i fritfald, skærmflyvning og reglerne for faldskærmsspring.


Faldskærmstræning og certificering:

For at opnå faldskærmscertifikat er der mange ting i spil. 40 gennemførte spring og alle prøver bestået er de formelle krav. Men vind og vejr kan udfordre tålmodigheden for at komme i hus. En overordnet instruktør, som har ansvaret, mens man er under uddannelse, tager alle sikkerhedsmæssige hensyn med i vurderingen om, hvornår der kan springes faldskærm og varetager derved alles interesser for gennemførelse af spring. Man kan sagtens gennemføre de 40 spring på en sæson (fra april til oktober) hvis man følger med i vejrudsigten og klubbernes muligheder for spring. Når først certifikatet er i hus, åbnes der endnu flere muligheder til rigtig at dyrke idrætten og disciplinerne i faldskærmssporten.

At dyrke faldskærmssporten er en passion som så mange andre. Her betyder samarbejde og sikkerhed dog rigtig meget. Vi er alle afhængige af hinanden i forbindelse med at få sporten til at være så udbytterig og aktiv som mulig. Der er ansvarshavende instruktører, piloter, manifest/stævneledere (dem som sørger for at flyet får fløjet så meget og godt som muligt samt at få stævnet/træningen til at hænge sammen), folk der hjælper med at pakke faldskærme, tandeminstruktører, AFF instruktører, "madmor", undervisning, trænere, "kaffebryggere", oprydning af pakkesal/materiel område og mange flere faktorer som gør, at vi alle få en fyldestgørende og konstruktiv faldskærmstræningsdag.

Faldskærmsspring kræver hurtighed, præcision og overblik. Efter mange år i sporten er der stadig mange ting du kan lære og dygtiggøre dig i. Det til trods, går det ufatteligt hurtigt i ens første sæson frem til faldskærmscertifikatet.

Vi tilbyder et forløb, som garanterer dig den nemmeste vej til de 40 spring, som giver dig dit eget faldskærmscertifikat. Vi mødes til praktisk samt teoretisk undervisning hver aften onsdag, samt spring både om onsdagen og i weekenden. Hvis din kalender er lidt stram, så tøv ikke – der er kun mødepligt til de første to onsdage, da undervisningen derefter bliver mere og mere individuel.

Som medlem af DFU er du velkommen til at benytte alle spring-pladser i landet. Du kan desuden altid tage fat i en instruktør 1’er i din klub, hvis du er i tvivl om, hvornår du kan springe. Se oversigten over springpladser i Danmark lige her