Mød en tandemmaster

Helge Leth er en af vores tandemmastere, som du kan springe et tandemspring med. Læs her hvorfor Helge er tandemmaster og hvad du kan gøre for at oplevelsen bliver så god som mulig.

Helge, tandemmaster
 • Hvor længe har du været tandemmaster og hvor mange tandemspring har du ca. haft?
  • Jeg har været Tandemmaster siden 1995 og har sprunget mellem 900 -1000 tandemspring, så det er blevet til en del efterhånden
 • Hvorfor er du tandemmaster?
  • Da jeg startede som faldskærmspringer og blot sprang solospring, synes jeg det så sjovt ud, når jeg så vores instruktører – de havde altid en masse mennesker omkring sig, som virkede glade og spændte.
   Det er sjovt at lave tandemspring fordi man møder mennesker der, hvor de er. De starter ofte med at være pressede og nervøse, og bagefter er de superglade og begejstrede. Forandringen fra de letter fra jorden til de lander igen er fantastisk, og det er virkelig givende at være med til at give dem en god oplevelse
   Jeg synes det er en kæmpe gave at dyrke min passion og få muligheden for at dele det med andre. Det er enormt belønnende at være tandemmaster. Vores gæster er altid glade og begejstret og glæder sig til at få en oplevelse for livet. Den oplevelse bliver jeg jo en del af hver gang jeg laver et tandemspring.
   Jeg kan også godt lide mangfoldigheden blandt de tandemgæster vi får besøg af. Det er alt fra konfirmanden til den 80-årige husmor, som skal prøve en tur i en faldskærm. Jeg synes det er fascinerende at der ikke findes en prototype på, hvem der vil prøve et tandemspring.
Helge, tandemmaster
 • Hvad er vigtigt for dig, når du skal springe tandem med en gæst?
  • Det er vigtigt at tolke gæstens signaler, så man fornemmer hvordan de har det. De skal også forberedes og klædes godt på inden tandemspringet, så de føler sig trygge. Det er vigtigt for mig at give en personlig gennemgang af forløbet, samt at vise ro og overskud. Ellers går jeg meget op i at respektere gæstens grænser i forbindelse med springet og man skal vide at man altid melde fra – også når vi sidder i flyet.
 • Har du nogle tips til dem, som måske er nervøse inden de skal prøve et tandemspring?
  • Det er meget forskelligt. Vi sørger for at klæde vores gæster grundigt på, så de ikke er tvivl hvad de skal gøre og hvad der kommer til at ske under tandemspringet. Jeg bruger meget tid på at snakke med vores gæster, så de mærker at det er ufarligt. Her er det vigtigt at være professionel samtidig med at vi har en hyggelig og uformel stemning. Jeg bliver ofte spurgt af vores tandemgæster om jeg også bliver nervøs, når vi skal springe tandemspring. Det gør jeg ikke. Jeg har gjort det så længe nu, at jeg ved det er fuldkommen ufarligt. Men jeg bliver selvfølgelig spændt på om det bliver god oplevelse
 • Hvad kan man gøre som tandemgæst, så oplevelsen bliver så god mulig?
  • Man kan altid se videoer på nettet af tandemspring, så man får en fornemmelse af hvad der går ud på og hvad man kan se frem til. Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at der findes meget skrammel på internettet. (se et tandemspring i en af vores klubber her).  
   Dårligt vejr er dog en ting, der er vigtig at være forberedt på. Når vi springer faldskærm og tandemspring skal vejrforholdene være i orden og hvis ikke er godt nok til at vi kan springe, bliver vi nødt at springe senere på dagen eller finde en anden dag. Det er rigtig ærgerligt, når det sker, men det er meget vigtigt, at vi følger reglerne og sætter sikkerheden højest.