Mød en af DFU’s instruktører

Kim Bjerregaard er en af vores mange rigtig gode instruktører, som er med til at uddanne nye elever og legekammerater på himmelen.
Læs her hvorfor Kim valgte at blive instruktør, og hvad du kan gøre for at oplevelsen bliver så god som mulig.

  • Hvor længe har du været i sporten og hvor mange spring har du ca. haft?

Jeg har været i sporten siden 2002 hvor jeg blev introduceret for denne fede sport,

Jeg tog mit begynderkursus ifm min værnepligt på Oksbøl kaserne, hvor en anden rigtig dygtig instruktør (John Mathiesen) gav os muligheden for at komme ud at springe, mens vi var værnepligtige. Idag har jeg foretaget ca 1300 spring.

  • Hvor længe har du været instruktør:

Jeg startede som instruktørelev da jeg kom hjem fra Afghanistan i 2008, og har været engageret, som instruktør, lige siden.

Jeg blev instruktør-1 i 2016, og har siden da uddannet rigtigt mange elever for Varde faldskærmsklub og DFU.

  • Hvorfor valgte du at blive instruktør?

Grunden til at jeg valgte at blive instruktør, var at jeg elsker at lære fra mig, og så ønskede jeg at give andre mennesker den fede oplevelse, som jeg har haft med denne sport.

Jeg har tidligere kørt meget motorsport, hvilket også er super fedt, men det er meget dyrt. Så i faldskærmssporten fandt jeg noget af den samme adrenalin bare meget billigere.

  • Hvad er vigtigt for dig, når du skal til at uddanne nye elever?

Det er meget vigtigt for mig, at eleverne føler sig trygge både ved mig og mine andre instruktører, og dette synes jeg, at vi leverer ved at udstråle stor professionalisme og sikkerhed i det vi laver. Jeg synes det er vigtigt at være velforberedt, og have en positiv tilgang til det vi laver.

  • Har du nogle tips til dem, som måske er nervøse inden de skal foretage deres første solospring?

Mit bedste råd til personer der skal ud og have deres første faldskærmsudspring. Det er helt normalt at være nervøs, og hvis man ikke er nervøs eller det kilder i maven, så er der nok nogle ting man skal arbejde, inden man foretager et faldskærmsspring:-)

Det er jo ikke helt naturligt at åbne døren og springe ud af en velfungerende flyver, men hvis man har valgt at gøre det, skal man vide at grejet, instruktørerne, og alt hvad der skal til at få dig sikkert på jorden igen er til stede.

  • Er der noget som man eleven selv kan gøre, så oplevelsen bliver så god og unik som mulig?

Det bedste man kan gøre, når man har taget valget om at skulle springe faldskærm er, at møde forberedt og afklaret op. Være opsøgende og klar til undervisning, samt at have lidt tålmodighed, da vejret i Danmark kan spille os et puds i ny og næ. Men så ellers bare nyde den fantastiske oplevelse, og lære hvorfor fuglene synger.

  • Kan du måske fortælle om den bedste oplevelse du har haft med en elev eller elevhold?

Jeg har de bedste oplevelser med langt de fleste af mine elevhold, det er svært at definere hvilken episode der var bedst. Men hver gang en elev lander trygt på jorden efter et udspring, og jeg kan se og høre glæden ved det de lige har lavet, så giver det mig en bekræftelse på, at alle de frivillige timer jeg lægger i denne sport, helt klart er det værd.

Og det er helt klart også den motivation, der kommer til at drive mig som instruktør mange år endnu.